Curs de formare profesională pentru fete și femei „Tehnologia uscării fructelor și legumelor”

Scopul nostru este ca la finalul cursului participantele să obțină mostre de produse care vor putea fi vândute pe piețele identificate și vor aduce venit beneficiarei și satisfacție potențialilor clienți.

Misiunea noastră este să creăm condițiile necesare pentru ca beneficiara cursului să testeze personal viitoarea afacere în laboratorul nostru de producere, să participe la procese în timp real și să-și identifice produsele-cheie prin vânzări de mostre.

Ce vă oferim:

  • Un curs bazat pe multă practică (40% teorie online și 60% practică);
  • Practică în cadrul întreprinderii (veți implementa în practică ideea afacerii alese);
  • Acces la echipamentul tehnic specific activității;
  • Consultația tehnologului și asistența mentorului, care pe parcursul a trei zile vor demonstra metode de procesare prin deshidratare pentru 7 grupe de produse horticole din materia primă adusă de către beneficiară pentru testare:
  • plante erbacee legumicole – pătrunjel, mărar, țelină, praz, ceapă verde, busuioc, plante medicinale; 
  • rădăcinoase – morcov, sfeclă, păstârnac, topinambur, păpădie;
  • zarzavaturi – roșii, vinete, ardei; 
  • bostănoase – dovlecel, dovleac, pepene galben, pepene verde;
  • fructe sâmburoase – vișine, cireșe, caise, prune, piersici, corcodușe
  • fructe sămânțoase – mere, pere, gutui
  • fructe bacifere – căpșune, zmeură, agrișe, coacăză, aronia,

 Activitățile teoretice și practice se vor desfășura atât online, cât și cu prezență fizică în secția de producere, unde se permite înregistrarea video și foto a proceselor, pentru a fi examinate suplimentar după activitatea din atelier.

Participantele vor definitiva produsele palpabile și își vor cultiva încrederea că procesarea prin metodele vizate este soluția pentru diversificarea produselor și identificarea materiei prime care poate aduce plusvaloare. 

Beneficiara va fi ghidată pentru a identifica echipamentele necesare pentru dotarea unei secții de procesare prin uscare (deshidratare). Vor fi puse la dispoziție prezentări cu echipamente de diferită capacitate.

Produsele finite și forma lor potențială vor permite inițierea unui studiu activ al pieței de desfacere. Mostrele care vor rezulta după testările din producere vor fi comparate cu produsele din comerț, vor fi folosite pentru segmentarea pieței și negocieri cu potențialii cumpărători. 

În ce procese și lucrări va fi implicată beneficiara?

  • Elaborarea planului calității pentru un produs;
  • Descrierea produsului ideal care urmează a fi fabricat;
  • Identificarea  furnizorilor de materie primă și altor componente pentru elaborarea produsului;
  • Instruire privind cerințele legale, normative pentru asigurarea calității și a siguranței alimentelor;
  • Identificarea echipamentelor de măsurare și monitorizarea „proceselor pe toată durata de producere;
  • Dotarea liniei de producere a produselor deshidratate. Alegerea capacității de producere după necesitatea beneficiarului;
  • Ambalarea și etichetarea produselor. Cerințe specifice pentru păstrare.
  • Elaborarea cerințelor pentru igienizare în fabrică și a cerințelor pentru personal;
  • Elaborarea cerințelor pentru mentenanța și igienizarea echipamentelor;
  • Însușirea noțiunilor despre Programe Preliminare, studii HACCP, planul de autocontrol la întreprindere.

Cursul începe în curând.

Pentru rezervarea unui loc la curs, completați formularul sau sunați la unul dintre aceste numere: 060484948; 068233484!

 

Template designed by Digital Factory